Jak na prodej domu v exekuci?

Jak na prodej domu v exekuci?

Prodej domu, na který byl exekutorem vydán exekuční příkaz, ještě nemusí nutně znamenat konec světa. Takový dům bude vzhledem k mnohem náročnější administrativě a vyřizování potenciálního kupce sice vykompenzovám nižší kupní cenou, ale pořád nedojde k tak rapidnímu poklesu jeho ceny jako při dražbě, do které může spadnou, pokud jej nestihnete prodat právě během exekučního řízení. Jistou výhodou prodeje domu již v exekuci je také možnost vyjednat s kupcem termín vystěhování.

Jestliže se pro dům v exekuci podaří najít odhodlaného kupce, je potřeba o tom informovat exekutora, protože jako prodávající jste zbaven práva s majetkem, na který byl vydán exekuční příkaz, nadále nakládat. Kupující je následně na základě smluvní dokumentace povinen zaplatit celou částku za dům i exekuční řízení. Důležitou roli hraje rovněž prověření současné situace prodávajícího týkající se jeho případných dalších dluhů, informací z příslušných úřadů či výpisů z registrů apod. Teprve pak, a pokud je vše v naprostém pořádku, může být daná nemovitost zbavena exekučního příkazu a prodána.

Prodávate nemovitost?
Získejte až o 10% vyšší cenu

Nechte si od nás doporučit ověřeného makléře, opravodovného specialistu v oboru,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě.

Jakou nemovitost prodáváte?

Byt
Dům
Pozemek
Jiné

Vybíráme z 11 737 realitních makléřů z celé ČR. Doporučíme vám pouze ty kvalitní,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě. Finální volba je čiste na vás.
Naše srovnání je nezávazné a zdarma.

Publikováno: 7.3.2021

Téma: Prodej nemovitostí v exekuci

Související články

Výkup nemovitostí v exekuci

Téma: Prodej nemovitostí v exekuci

Výkup nemovitosti, na kterou byla uvalena exekuce, představuje jednu z možností, jak efektivně vyřešit finanční problémy. Více o tomto tématu se dozvíte v našem článku.

Přečíst článek

Výkup nemovitostí: Pro a proti

Téma: Prodej nemovitosti Prodej nemovitostí v exekuci Realitní makléř

Existuje množství situací, kdy potřebujete prodat nemovitost hlavně rychle. Prodej nemovitosti s makléřem trvá několik měsíců, bez makléře klidně i přes rok. Řešením může být výkup nemovitosti "za hotové". Přečtěte si o něm v našem článku.

Přečíst článek

Mohli jste nás vidět
v těchto médiích